Delo in zaposlitev
Podjetniški in karierni kotiček: Retorika in njen vpliv na uspeh natisni

Delo in zaposlitevVse pogostejši temi današnjega časa sta uspešna retorika in učinkovita komunikacija. Postajata namreč ključna elementa uspešnosti in učinkovitosti, tako na osebnem kot tudi na poslovnem področju. Vse bolj se zavedamo, kako lažje je sodelovati in živeti z osebami, ki premorejo ustrezno retoriko in komunikacijo. Vse bolj pa izstopajo konfliktne osebe, z neustreznim vedenjem in neprimernim načinom komuniciranja z okolico. Ravno zato je veliko podjetij ugotovilo, da sta retorika in komunikacija njihovih zaposlenih ključnega pomena za obstoj in rast podjetja ter da se investiranje v razna izobraževanja na to temo obrestuje.

Torej, lahko bi rekli, da je retorika umetnost uspešnih! Si lahko predstavljate uspešnega karierista ali poslovneža, ki ni vešč v komuniciranju in mu je nastopanje v javnosti tuje? Verjetno ne.


( 1 Oceni )
Več ...
 
Ali ste motivirani za doseganje svojih ciljev? natisni

Ali veste, da je motivacija ena najpomembnejših psihičnih funkcij, ki močno vpliva na našo srečo, uspeh in zadovoljstvo?

Ko govorimo o motivaciji, govorimo o nekem notranjem stanju, ki človeka usmerja in vzpodbuja njegovo delovanje. Gre za posebne motive, ki nas spodbujajo k doseganju čim boljših rezultatov tako na osebnem kot tudi poslovnem področju. Ti dejavniki nas spodbujajo k tekmovalnosti, nenehnem pridobivanju novih znanj in izkušenj, novih poznanstev in iskanju novih priložnosti za izboljšanje kakovosti našega življenja. Motivacija je dejansko proces, ki sproži določene aktivnosti ter usmerja naše obnašanje v prizadevanju za dosego zastavljenih ciljev.

Dejstvo je torej, da brez motivacije ni uspeha, ni rezultatov in ni sreče.

Vsak sam pri sebi lahko opazi, kako se mu raven motivacije spreminja. Ko nimamo dovolj motivacije, tudi nismo produktivni, angažirani in vedoželjni. Običajno imamo takrat »tisti dan«, ko se nam v službi ali pa doma preprosto nič ne da početi. Pa saj, kakšen dan niti ni problem, problem se pojavi, ko se ta dan spremeni v mesece ali celo v leta, mi pa ne sprožimo akcije za izboljšanje situacije.


( 1 Oceni )
Več ...
 
Dobra in uspešna podjetnica natisni

Dobra in uspešna podjetnicaV času enakopravnosti, hitrega in dinamičnega življenja se vse več žensk sprašuje ali bi ji uspelo biti istočasno dobra mama in uspešna podjetnica. Pot do odgovora mora biti premišljena, saj je odvisen od vsake posebej in »kuharskega« recepta za uspešnost na vseh področjih na žalost ni. Res pa lahko s svojimi dejanji, pravilnim in produktivnim razmišljanjem vsaka ženska vpliva na svoje življenje in poskrbi za doseganje lastnih osebnih in poslovnih ciljev.

Včasih je veljalo prepričanje, da je podjetništvo le za moške in da ženska ne more biti hkrati dobra mama in uspešna podjetnica. Ravno zaradi nestimulativnega podjetniškega okolja, nespodbudnega družbenega prepričanja, enakopravnosti, tradicionalnih vzorcev vzgoje in predsodkov do sedaj mnoge ženske niso zbrale dovolj poguma, da bi stopile na samostojno podjetniško pot.


( 3 ocen )
Več ...
 
Sami ste odgovorni za srečo in uspeha natisni

Ali tudi vi mislite, da so se srečni in uspešni ljudje taki že rodili in da jim je bila usoda že vnaprej naklonjena? Če ste odgovorili z da, se motite. Dejstvo je, da se do dandanes še nihče ni rodil srečen, zadovoljen in uspešen. Za to moramo namreč poskrbeti sami, se kar pošteno truditi in nemalokrat preskočiti kakšno oviro. Pričeti moramo uresničevati svoje zastavljene cilje in pričeti sami upravljati s svojim življenjem. V nadaljevanju boste zasledili kar nekaj nasvetov in napotkov za vpeljavo sreče in uspehov v svoje osebno in poslovno življenje.

In ker brez dejanj ni sprememb, je prvi dejavnik uspeha, ki ga morate upoštevati – AKCIJA!

Osebna akcija oz. aktivno vplivanje na svoje življenje je ključnega pomena. Imamo namreč le dve možnosti:


( 0 ocen )
Več ...
 
Ali naj postanem podjetnik, podjetnica? natisni

V času hitrega življenja, velikih stroškov, nepredvidljivosti, želje po uresničevanju lastnih idej ter težnji po finančni neodvisnosti, si marsikdo zastavlja vprašanja, kot so:

- Kako naj uresničim svoje lastne ideje?
- Kako naj si izboljšam svoj finančni in materialni položaj?
- Ali naj postanem tudi jaz podjetnik/ca?
- Kje naj poiščem tisto pravo idejo?
- Kako naj svoje veščine in znanja izkoristim za razvoj uspešnega podjetja?
- Ali sem sposoben-a voditi podjetje?
- Kako naj pričnem s samim poslovanjem?
- Kako in kdaj vem, da bo moja ideja uspela?

Vstop v samostojno podjetništvo in pričetek uresničevanja lastne poslovne ideje absolutno zahteva predvsem temeljito pripravo. Velikokrat govorimo kar o fazi predpriprave, v okviru katere si ambiciozni posamezniki odgovorijo na vsa zgoraj omenjena vprašanja in še marsikaj drugega. V fazi predpriprave je tako priporočljivo, da predvsem pridobite čim več dodatnih informacij in znanja, poiščete čim več potencialnih poslovnih idej, izberete eno in preverite ali je izbrana ideja tudi poslovna priložnost. Faza predpriprave pa zajema tudi finančni del, v okviru katerega opredelite vse od področja stroškov do dobička.


( 0 ocen )
Več ...
 


Sorodni prispevki

Iskanje© 2009 Otroci d.o.o., izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.